Liikunta saattaa parantaa seksielämääsi – kunhan et mene liiallisuuksiin

Liikunta vähentää kroonisten sairauksien, kuten sydänsairauksien ja diabeteksen riskiä. Eikö motivoi? Tutkimusten mukaan liikunta saattaa parantaa myös seksielämääsi.

  • Terveet elämäntavat ja liikunta ovat kaikkein yksinkertaisimpia keinoja estää erektiohäiriön syntyminen.
  • Liikunta kiihdyttää myös verenkiertoa, mikä helpottaa kiihottumista miehillä ja naisilla.

 

Miehillä

Miehille säännöllinen liikunta näyttäisi olevan luonnollinen Viagra. Liikunta on nimittäin liitetty pienempään erektiohäiriöiden riskiin. Terveet elämäntavat ja liikunta ovat kaikkein yksinkertaisimpia keinoja estää erektiohäiriön syntyminen.

Eräässä tutkimuksessa keski-ikäiset miehet sitoutuivat noudattamaan tehokasta treeniohjelmaa 9 kuukauden ajan. Treeniohjelmaan sitoutuneet miehet raportoivat lisääntynyttä seksuaalista aktiivisuutta, seksuaalisten toimintojen paranemista ja suurempaa tyydytystä.

Lisäksi voimaharjoittelu voi lisätä testosteronin tasoa, mikä puolestaan voi lisätä seksiviettiä.

Naisilla

Fyysisesti aktiiviset naiset ovat tutkimuksissa raportoineet suurempaa seksuaalista halua ja tyydytystä kuin naiset, jotka eivät liiku.

Esimerkiksi Koreassa tehdyssä tutkimuksessa on havaittu, että jooga lievittää metaboliseen oireyhtymään liittyviä vaivoja, mutta saattaa myös parantaa naisen kykyä nauttia seksistä. Vaikutusta voidaan selittää esimerkiksi sillä, että jooga vahvistaa lantionpohjan lihaksia ja tehostaa verenkiertoa alapäässä.

Molemmilla

Yksi syy siihen, miksi liikunta saattaa parantaa seksielämää, on liikunnan vaikutus itsetuntoon ja itseluottamukseen. Liikuntaa harrastavat naiset ja miehet saattavat pitää itseään seksuaalisesti haluttavampina kuin liikkumattomat ihmiset, ja tämä voi näkyä myös mielekkäämpänä seksielämänä. Lisäksi liikunta tuo kestävyyttä, voimaa ja notkeutta, jotka parantavat seksielämää entisestään.

Lue lisää

http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/201706042200184769_se.shtml

 

Viitattu 4.6.2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s