Seksileikit lähentävät parisuhdetta

Tuoreen tutkimuksen mukaan S&M-leikit, kuten esimerkiksi piiskaus ja sitominen lisäävät läheisyyttä parisuhteessa, kertoo Medindia-verkkosivusto.

 

Pohjois-Illinoisin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa tutkijat seurasivat S&M-juhlia, johon osallistui 13 miestä ja naista. Tutkijat seurasivat henkilöiden stressihormonitasoja eli kortisolitasoja ennen tilaisuutta ja sen jälkeen ja huomasivat, että vastaanottavilla osapuolilla tasot nousivat huomattavasti niillä, jotka kokivat tilaisuuden sujuneen mukavasti. Kortisoli laski takaisin normaalitasolle noin 40 minuutin kuluessa. Sen sijaan tuottaja-osapuolilla kortisolitasoissa ei havaittu muutoksia.

Kortisolin määrä lisääntyy ihmisellä myös esimerkiksi ihastumisen tai rakastumisen seurauksena.

Tutkijat seurasivat S&M-juhlia myös toisen kerran, jossa henkilöiltä mitattiin testosteronitasoja. tutkijoiden mukaan ainoastaan naisilla havaittiin testosteronitasojen nousua, Medindia kertoo. Pisan yliopiston Donatella Marazzitin mukaan testosteronitasojen nousun avulla naiset kenties pystyvät selviytymään S&M-leikkien aggressiivisesta puolesta. Toisaalta se voi myös olla merkki stressistä.

S&M-juhliin osallistuneet ja niistä nauttineet henkilöt myös ilmoittivat, että heidän parisuhteissaan läheisyyskin oli lisääntynyt.

Mitä S&M on?

S&M on lyhenne käsiteparista sadismi & masokismi. Seksuaalisella sadismilla tarkoitetaan seksuaalista mielihyvää tuottavaa toimintaa, joissa mielikuvin ja/tai mahdollisia apuvälineitä käyttäen joko eläydytään fantasoihin ja/tai toimitaan esim. alistaen, nöyryyttäen ja/tai toiselle kipua tuottaen sekä saadaan tästä seksuaalista mielihyvää. Seksuaalisella masokismilla puolestaan tarkoitetaan seksuaalista mielihyvää tuottavaa käyttäytymistä, joissa ihminen eläytyy fantasioiden tai toimien esim. alistuvasti, nöyrtyvästi ja/tai kärsien kipua sekä saaden tästä seksuaalista mielihyvää.

S&M:ää voidaan toteuttaa yhdessä joko siten, että rooleja vaihdellaan tai sitten kukin pysyy roolissaan kanssakäymisen aikana. Äärimmilleen vietynä S&M voi olla myös vaarallista.

Lainattu 10.9.2016 Kauneus ja terveys sivulta

http://www.kauneusjaterveys.fi/seksi-suhteet/seksi/seksileikit-lahentavat-parisuhdetta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s