Vanhempien seksikoulu osa 7: Kokeile kakkosta!

Kun kommunikointi ja toisen miellyttäminen seksin aikana luonnistuvat ja tunnelma on kohdallaan, voidaan hyvänolon tunteita ja kiihottumista etsiä omista perinteistä poiketen, vaikka anaaliseksistä. Sitä on peräaukon alueen hyväily sormin ja apuvälinein, kuten anustappi, sekä peniksellä sisään työntyminen.

Tehtävä 7: Kokeile kakkosta!

Anaaliseksin on tarkoitus olla kivaa ja tuntua hyvältä. Jos taustalla on huono kokemus, kannattaa edetä hitaasti. Myös anatomia tulee ottaa huomioon. On yksilöllistä, tuntuuko anaaliseksi hyvältä vai.

On tärkeää kokea olevansa tasavertainen ja arvostettu kumppanin kanssa. Keskustelkaa etukäteen ja miettikää, miltä anaaliseksi ajatuksena tuntuu. Voitteko kertoa avoimesti toiveistanne ja peloistanne sitä kohtaan? Onko se molempien toive vai vaatiiko se toiselta enemmän uskallusta? Uuden asennon tai kokeilun aikana molemmilla tulee olla mahdollisuus ohjata kumppania, perääntyä tai kieltäytyä. Toisaalta vain kokeilemalla voi tietää, tuntuuko se hyvältä.

Oikeanlaiseen tunnelmaan pääsemiseksi ja keskustelun aloittamiseksi voi kerrata Vanhempien seksikoulun aikaisempia jaksoja eli halata, suudella, koskettaa ja hyväillä.

Tee näin: Aloita pitkällä esileikillä

Hyväilkää toisianne joka puolelta. Peppua voi hyväillä alkuun käsin hivelemällä, sormin tai välineillä. Kannattaa kuunnella omia haluja ja tehdä sitä, mikä hyvältä tuntuu. Jo alkuun kannattaa lisätä peräaukon ympärille liukuvoidetta. Alussa kannattaa tehdä pieniä ja hitaita liikkeitä ja edetä siitä varovasti. Peniksellä työnnytään sisään vasta lämmittelyn jälkeen.

Anaaliseksiin kannattaa valmistautua, jotta kokemus olisi nautinnollinen. Kiinnitä huomiota siis seuraaviin asioihin:

  1. Hygienia
  2. Liukastus
  3. Rentoutuminen

1. Hygienia

Perushygieniasta huolehtiminen on avainasemassa. Ulostamisen jälkeen riittää huolellinen vesipesu.

Usein pelätään, että anaaliseksi on likaista ja että siinä joutuu tekemisiin ulosteen kanssa. Ennen anaaliseksiä kannattaa yrittää ulostaa. Sotkua voi ehkäistä myös suolihuuhtelulla tai peräruiskeella, jotka puhdistavat peräsuolen. Ne eivät kuitenkaan ole välttämättömiä. Täydellistä suolen tyhjennystä ei siis tarvitse tehdä, mutta tieto siitä, ettei suolessa ole ulostetta voi auttaa rentoutumaan.

Bakteerien välttämiseksi emättimeen ei saa yhtyä anaaliseksin jälkeen. Kondomi pitää vaihtaa, jos sellainen on käytössä. Penis, kädet ja lelut pitää pestä kunnolla. Seksivälineet voi pestä saippualla, intiimialueet pelkällä vedellä tai niille tarkoitetulla intiimipesunesteellä. Vaginasta tai suusta peräaukkoon siirtyminen on turvallista.

Kondomia tulee käyttää vieraan kumppanin kanssa myös anaaliseksissä. Spermisidejä sisältäviä kondomeja on syytä välttää, mikäli ne aiheuttavat ärsytystä peräaukon seudulla. Jos seksitaudit ovat poissuljettu ja kondomi jätetty käytöstä, voidaan anaaliseksistä nauttia turvallisesti orgastiseen loppuun asti. Spermasta ei ole haittaa peräsuolelle eikä anaaliseksistä tule raskaaksi.

Vinkkinä: Suolihuuhtelun tekeminen onnistuneesti saattaa vaatia useamman kerran harjoittelua. Vettä ei kannata päästää liian syvälle ellei ole varma siitä, mitä tekee. Luonnollisesti myös ruokailu vaikuttaa suolen toimintaan. Pari tuntia paastoa ennen varsinaista suoritusta voi olla hyvä neuvo varsinkin ensimmäisillä kerroilla.

2. Liukastus

Liukuvoidetta voi käyttää runsaasti! Peräaukossa ei ole luonnollista liukastusjärjestelmää kuten vaginassa, joten liukuvoiteen käyttäminen on välttämätöntä ja ehdoton edellytys nautittavan aktin onnistumiseen. Mahdollisimman kitkaton anaaliseksi tuntuu nautittavimmalta ja pitää peräaukon limakalvot ehjinä.

Saatavilla on runsaasti niin vesi-, silikoni- kuin öljypohjaisiakin liukasteita.

Vesipohjaiset liukasteet
+ käyvät kondomien ja välineiden kanssa, ovat turvallisia ja helppoja pestä pois aktin jälkeen.
– vesipohjaisilla liukasteilla on lyhyt ”käyttöikä” aktissa. Ne kuivuvat jo muutamien minuuttien jälkeen, parhaimmatkin viimeistään 10 minuutin jälkeen. Niitä pitää ja kannattaa siis lisätä jatkuvasti, jotta liukkaus pysyy hyvänä.

Silikonipohjaiset liukasteet
+ pitävät liukkauden pidempään, mutta saattavat ärsyttää limakalvoja enemmän.
+ sopivat yleisesti myös kondomien ja välineiden kanssa.

Öljypohjaiset liukasteet
+ antavat pitkän ja tasaisen liukkauden, mutta voivat ärsyttää limakalvoja, koska jäävät niiden pinnalle pitkäksi aikaa.
– Öljypohjaiset liukasteet soveltuvat harvojen kondomien ja välineiden kanssa. Jos öljypohjaista liukastetta käytetään kondomin tai lateksipohjaisten hanskojen kanssa, on kondomi syytä vaihtaa noin 15 minuutin välein, jottei se haurastu liikaa.

Kokeilemalla löytyy liukaste, joka sopii teille parhaiten. Jos lakanoiden tai tekstiilien tahriintuminen häiritsee, alle kannattaa levittää paksu froteepyyhe. Tällöin voi olla helpompi keskittyä tunnelmaan.

3. Rentoutuminen

Rentoutuminen on yksi tärkeimmistä asioista, jotta anaaliseksistä voi nauttia. Anaaliseksin ei ole tarkoitus sattua. Jos se sattuu, jokin on pielessä. Liian nopeasti, liian syvälle, liian kuivana tai ilman riittävää esileikkiä ovat yleisimpiä kivun aiheuttajia. Nopeat liikkeet eivät kuulu peppuseksiin. Aikaisempi huono kokemus tai pelko kivusta saattaa olla niin voimakasta, että se vaikeuttaa rentoutumista.

Peräaukon lihakset ovat tahdonalaisia lihaksia, joita pystyy rentouttamaan ja supistamaan helposti. Kokeile puristaa 10 sekuntia lantionpohjan ja peräaukon lihaksiasi niin kovaa kuin pystyt. Lihasten paikallistamisen ja herättelyn jälkeen niiden rentouttaminen on helpompaa.

Syvillä hengityksillä voidaan rentouttaa koko kehoa ja mieltä. Syvemmältä peräsuolesta löytyvät lihakset eivät ole tahdonalaisia. Niiden rentoutumiseen auttaa esimerkiksi turvallisuuden tunne. Luottamus kumppaniin on edellytys peppuseksin onnistumiselle. Esileikki kuuluu myös anaaliseksiin. On tärkeää, että olette molemmat kiihottuneita.

Hengitysharjoitus:
1. Hengitä keuhkot nenän kautta täyteen ilmaa niin, että pallea pullistuu ulospäin.
2. Pidätä hengitystä noin kolme sekuntia.
3. Uloshengityksessä päästä ilmaa vähitellen suun kautta ulos ja palleaa jännittämällä (vetämällä napaa sisäänpäin) puhalla viimeisetkin ilmat keuhkoista ulos.
4. Toista noin kymmenen kertaa.

Bonusvinkki syvempään nautintoon:

Kokeilkaa asteittaista sisään työntymistä. Mies painaa peniksen peräaukon suuta vasten samalla suuaukkoa peniksellä ”hieroen”. Kun peräaukon suu rentoutuu, mies työntää peniksen sisään sentin parin syvyyteen, pitää elimensä paikallaan hetken ja vetää sen sitten rauhallisesti kokonaan ulos. Seuraavalla kerralla mies työntää peniksensä hieman syvemmälle, pitää hetken paikallaan ja vetää rauhallisesti kokonaan ulos. Näin voidaan edetä, kunnes penis on kokonaan sisällä.

Erilaisia asentoja – kokeilkaa, mikä tuntuu parhaalta

Mikä tahansa asento käy anaaliseksiin, mutta näillä on helpoin aloittaa:

Lähetyssaarnaaja

Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. <img typeof=”foaf:Image” src=”https://images.cdn.yle.fi/image/upload/fl_keep_iptc,f_auto/q_80/w_1920,h_1080,c_crop,x_0,y_0/w_300/v1456744602/17-4847456d42286e7438.jpg” alt=”Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. ” title=”” />
Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Kuva: Yle marja hintikka live,vanhempien seksikoulu

– Joillekin paras vaihtoehto. Helppo olla rentona. Katsekontakti säilyy.

Kylkiasento

Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Kylkiasento.<img typeof=”foaf:Image” src=”https://images.cdn.yle.fi/image/upload/fl_keep_iptc,f_auto/q_80/w_1920,h_1080,c_crop,x_0,y_0/w_300/v1456744863/17-4848756d4296e5e2cd.jpg” alt=”Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Kylkiasento.” title=”” />
Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Kylkiasento. Kuva: Yle marja hintikka live,vanhempien seksikoulu

– Samat edut kuin lähetyssaarnaajassa.

Takaapäin mahallaan

Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Takaapäin mahallaan. <img typeof=”foaf:Image” src=”https://images.cdn.yle.fi/image/upload/fl_keep_iptc,f_auto/q_80/w_1920,h_1080,c_crop,x_0,y_0/w_300/v1456744973/17-4848856d429df001a0.jpg” alt=”Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Takaapäin mahallaan. ” title=”” />
Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Takaapäin mahallaan. Kuva: Yle marja hintikka live,vanhempien seksikoulu

– Yksi parhaimmista tavoista aloittaa – lähetyssaarnaajan lisäksi.

Ratsastus

Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Ratsastus.<img typeof=”foaf:Image” src=”https://images.cdn.yle.fi/image/upload/fl_keep_iptc,f_auto/q_80/w_1920,h_1080,c_crop,x_0,y_0/w_300/v1456745097/17-4849056d42a6217140.jpg” alt=”Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Ratsastus.” title=”” />
Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Ratsastus. Kuva: Yle marja hintikka live,vanhempien seksikoulu

– Nainen pystyy itse kontrolloimaan liikkeen syvyyttä ja nopeutta. Mies pystyy hyväilemään ja ohjaamaan samalla. Naisen on suhteellisen vaikea olla rentona.

Takaapäin kontillaan

Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Nelinkontin takaapäin.<img typeof=”foaf:Image” src=”https://images.cdn.yle.fi/image/upload/fl_keep_iptc,f_auto/q_80/w_1920,h_1080,c_crop,x_0,y_0/w_300/v1456745320/17-4849256d42b49849f2.jpg” alt=”Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Nelinkontin takaapäin.” title=”” />
Vanhempien seksikoulu. Kokeile kakkosta. Nelinkontin takaapäin. Kuva: Yle vanhempien seksikoulu,yle marja hintikka live

– Monille mahdollisesti myös kivuliain vaihtoehto. Kovempaan menoon.

Riston ja Saanan vinkit

Myös seksikoulun pariskunta Risto ja Saana ovat tehneet töitä löytääkseen peppuseksin parhaat puolet. Monilla naisilla on pelkoja anaaliseksiä kohtaan. Siihen voivat vaikuttaa mahdolliset aikaisemmat kivuliaat kokemukset tai ihan kokemattomuus.

– Myös meillä tilanne oli sama. Päätimme kuitenkin kokeilla sitä koska meillä on hyvin vahva keskinäinen luottamus, joka on edellytys sille, että uskaltaa mennä seksissä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Vain silloin voi löytää uusia tapoja nauttia läheisyydestä, seksuaalisuudestaan ja kumppanistaan. Usein nautinnon esteenä on oma mieli ja ennakkoasenteet, kertoo Risto.

– Kun antaa itselleen luvan toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan täydesti, vapautuu estoista ja pystyy antautumaan nautinnolle täysin. Peppuseksi on monipuolistanut seksielämäämme ja mahdollistanut erilaisia kokonaisvaltaisia orgasmeja. Suosittelemme kokeilemaan! rohkaisee Saana.

Anaaliseksin jälkeinen pieni verenvuoto tai arkuus ei ole vaaral­lista, jos se ei kestä päivää pidempää. Jos kipu tai vuoto jatkuu, syynä voivat olla peräpukamat, jotka vaativat lääkärillä käyntiä.

Artikkelia varten haastateltu: Tarja Santalahti, kliininen seksologi, psykoterapeutti, Väestöliiton Familia Oy sekä seksikoulun esiintyjät Saana ja Risto.


 

lÄHDE viitattu 8.1.2016 Ylen vanhempien seksikoulu sivustolta

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/29/vanhempien-seksikoulu-osa-7-kokeile-kakkosta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s